SINOPSIS SICCIN 2 : HER CANLI OLUMU TADACAKTIR

SINOPSIS SICCIN 2 : HER CANLI OLUMU TADACAKTIR - Disebabkan aku tak ada idea lagi nak menulis, aku nak share sinopsis untuk Siccin siri kedua. Untuk siri Siccin yang kedua ini, ceritanya berlainan ye. Dia bukan macam Insidious yang ada related sana dan sini. Bagi aku yang siri kedua ni macam seram jugak.

Sekadar info, HER CANLI ÖLÜMÜ TADACAKTIR membawa maksud, SETIAP MAKHLUK AKAN MERASAI MATI.

Awal kisah dah tunjuk seorang lelaki yang membunuh diri dan menelan asid. Apa yang sebenarnya berlaku? Aku memang tak sarankan ibu mengandung tengok Siccin siri kedua ini sebab dia lebih berkaitan dengan bayi. Takut ada yang trauma dan depressi.

SINOPSIS SICCIN 2 : HER CANLI OLUMU TADACAKTIR

JUDUL : SICCIN 2 : HER CANLI OLUMU TADACAKTIR
GENRE : Seram, Ngeri
PENULIS SKRIP : Alper Mestçi & Ersan Özer
PENGARAH : Alper Mestçi
PENERBIT : Muhteşem Film
PELAKON : Şeyda Terzioğlu, Bulut Akkale, Ece Edibe Baykal, Reyhan İlhan, Yavuz Çetin & Seda Oğuz

SINOPSIS SICCIN 2 : HER CANLI OLUMU TADACAKTIR
Mengisahkan tentang pasangan suami isteri, Adnan dan Hicran, bersama anak diorang, Birol. Awalnya diorang ni hidup bahagia sehinggalah berlaku satu tragedi.
Pada satu hari, Hicran tinggalkan anak dia dekat dalam bilik. Tak semena-mena, almari berdepan dengan Birol tu terjatuh menghempap Birol. Walaupun kejadian itu tidak disengajakan, Adnan tetap salahkan Hicran. Hubungan diorang mulai dingin.

SINOPSIS SICCIN 2 : HER CANLI OLUMU TADACAKTIR
Di pengakhiran, Hicran sedar semua ahli keluarganya sudah mati.
Hicran jadi kemurungan dan mula menyalahkan diri sendiri. Selepas kejadian Birol meninggal, ada perkara pelik yang berlaku dalam kehidupan Hicran dan Adnan. Banyak benda mistik yang mengganggu hidup Hicran sehingga dia ambil keputusan untuk menyiasat apa yang berlaku.

Sedikit demi sedikit Hicran mengetahui semua rahsia yang menimpa dan mengganggu hidup dia. Dia tidak sangka, orang yang dia sayang iaitu nenek dan ibu dia, adalah dalang di sebalik semua kejadian yang menimpa hidupnya.

The writer,
Tunsha Ayunie

1 comment:

  1. kak pip bab2 movie macam ni mmg sukar nak layan .. I is penakut gitew ... Insidious tu tengok pun pasal mr.Husband dah beli CD , lepas tu temankan dia tengok ... haha, pejam2 mata la nak tengok ... yang Siccin ni maybe pejam mata memanjang la kot kalau nengok ...

    ReplyDelete