SAKIT KE LEPAS BUANG PARATIROID?

SAKIT KE LEPAS BUANG PARATIROID? - Sebenarnya soalan ni klise bagi orang yang nak menghadapi pembedahan membuang paratiroid. Sakit ke lepas buang paratiroid? Aku difahamkan, risiko yang pesakit kena terima adalah mungkin akan mengalami kerosakan kotak suara.


Pembedahan membuang paratiriod bagi pesakit kegagalan buah pinggang adalah perlu, ini memastikan untuk mengurangkan potensi tulang rapuh. Ada pesakit yang takut dan risau untuk meneruskan pembedahan ini, tapi nasihat aku, kalau doktor suggest tu, buat saja lah. Doktor lebih tahu apa yang terbaik untuk kita,

Berbalik pada persoalan sakit ke buang paratiriod? Aku assume tak sakit sangat sebab aku dah tanya ramai pesakit yang sudah lalui pembedahan ini. Kebanyakkan positif. Even sakit pun, seharusnya kena letak mindset SEMUANYA AKAN OKAY.  Jom baca komen-komen dari kawan-kawan Facebook aku.


Korang boleh baca komen-komen dari kawan-kawan aku. Aku memang selalu bayangkan lepas operation tu susah nak macam tapi ramai pula yang relaks je makan. Yang tak boleh belah siap ada yang makan nasi kandar. Terus datang aura positif uiiii.

The writer,
Tunsha Ayunie

1 comment: