APAM NASI MAMA AKU MENJADI !

APAM NASI MAMA AKU MENJADI !

Tadi Mama kemain excited nak buat apam nasi. Sebelum ini Mama buat apam nasi memang tak pernah jadi. Bantat sokmo. Hari ini Mama sekali lagi mencuba nasib untuk membuat apam nasi. Geli pula hati aku.

Selepas selesai kukuh, Mama gembira sangat-sangat. Punyalah gembira apam nasi menjadi sampai berpelukan dengan aku. Haha ! Comel tak Mama aku? Aku pun dengan gembiranya tepuk-tepuk belakang Mama sambil ucap tahniah.

Hopefully lepas ni Mama dah tak kesal lagi nak buat apam nasi. Antara petuanya, semasa kukus kena alas kain supaya air tak jatuh ke dalam apam.

Sekian.

2 comments:

  1. Ekin suka kalau makan time baru angkat dari tempat kukus panas2 tu,, sedap sangat...

    anyway,, ekin singgah sini sambil follow blog sis gojess ni.. jemput singgah blog ekin :)

    https://asyiqinroslee.blogspot.com/2018/09/salam-maal-hijrah-1440h.html

    ReplyDelete
  2. Sampai macam tu sekali happy dia...hahaha...tapi mmg tu...asalkan jangan kena air, jangan kerap bukak tutu air tuu...insyaAllah ok

    ReplyDelete