DUTCH LADY BREAKFAST CHALLENGE | LENGKAPKAN SARAPAN ANDA DENGAN SEGELAS SUSU

DUTCH LADY BREAKFAST CHALLENGE | LENGKAPKAN SARAPAN ANDA DENGAN SEGELAS SUSU - Assalamualaikum wbt semua. Korang suka minum susu? Aku pun suka walaupun aku tak boleh minum banyak-banyak. Siapa suka susu Ducth Lady PureFarm? Aku paling suka susu Dutch Lady fullcream & strawberry flavour. Baby Umar pun minum susu Dutch Lady tau.

DUTCH LADY BREAKFAST CHALLENGE | LENGKAPKAN SARAPAN ANDA DENGAN SEGELAS SUSU

MULAKAN HARI DENGAN PROTEIN DARIPADA SUSU

Sarapan adalah perkara yang sangat penting dalam kehidupan harian. Macam mana nak mulakan hari yang bertenaga tanpa sarapan, kan? Lagi pula, selepas tidur semalaman, badan kita sangat memerlukan banyak khasiat keesokan paginya.

Oleh itu, sarapan bernutrisi sangat penting untuk permulaan hari yang kuat. Sarapan akan membantu meningkatkan tahap tenaga yang diperlukan oleh tubuh badan kita untuk melakukan aktiviti harian. Apakah makanan yang menjadi sumber nutrisi pada badan kita di waktu pagi?

Rakyat Malaysia kebanyakkannya mengambil sarapa seperti nasi lemak, mee goreng atau bihun goreng sebagai sumber nutrisi. Sebenarnya, dengan hanya segelas susu sudah dapat memberi kita nutrisi yang diperlukan dengan mudah dan cepat, serta cukup senang disediakan pada waktu pagi terutamanya ketika kita tidak mempunyai masa yang untuk menyediakan sarapan.

Susu Dutch Lady PureFarm penuh dengan khasiat. Minum segelas susu dapat membekalkan badan kita dengan nutrien penting, seperti :

PROTEIN : 
Membantu membina dan memperbaiki tisu supaya badan kita berfungsi dengan baik

• KALSIUM :
Merupakan kunci tumbesaran dan perkembangan tulang dan gigi yang kuat untuk kanak-kanak, dan membantu orang dewasa mengekalkan jisim tulang yang sihat untuk gaya hidup yang aktif

• VITAMIN A :
Membolehkan mata kita berfungsi dengan baik dan membantu kita kekal fokus, sama ada di sekolah dan di tempat kerja

• VITAMIN B2 :
Menyokong pelepasan tenaga daripada karbohidrat, lemak dan protein

• VITAMIN D :
Membantu penyerapan dan penggunaan kalsium dan fosforus
.
.
.
.
Aku telah melalui perjalanan Dutch Lady Breakfast Challenge selama 5 hari. Dah tentu aku bersarapan dengan susu Dutch Lady yang mempunyai protein yang baik dan membekalkan nutrisi pada badan.
.
.

DAY 1 : (Suprise Box dari Dutch Lady | Nasi Lemak + Segelas Susu Dutch Lady)


DAY 2 : Nasi Goreng + Bihun Goreng + Susu Dutch Lady PureFarm

Aku memang suka makan nasi goreng campur bihun. Untuk menambah protein dalam sarapan, aku minum dengan susu Dutch Lady PureFarm.

DAY 3 : Cucur Ikan Bilis + Susu Dutch Lady PureFarm

Cucur ikan bilis antara menu yang paling mudah disediakan ketika bersarapan pagi. Tetapi kurang nutrisi. Untuk melengkapkan menu sarapan pagi, jangan lupakan susu Dutch Lady PureFarm.

DAY 4 : Sandwich Tuna Pedas + Susu Dutch Lady PureFarm

Tiba-tiba haritu teringin nak makan sandwich tuna pedas. Bangun pagi terus rajin lenyek tuna. Seronok pula buat breakfast untuk suami dan adik-adik makan. Lengkaplah sarapan dengan susu Dutch Lady PureFarm.

DAY 5 : Scramble Egg + Susu Dutch Lady PureFarm

Menu ringkas dan kenyang. Kalau dah tak ada idea untuk sarapan, biasanya aku akan buat scramble egg je. Untuk kenyangkan perut dan bekalkan lebih tenaga dalam badan, aku sarapan bersama susu Dutch Lady PureFarm.
.
.
.
.
Sertai peraduan sarapan pagi #dutchladybreakfastchallenge menerusi dalam talian dan rebutlah peluang untuk memenangi hadiah menarik yang bernilai lebih daripada RM35,000 dengan hanya melengkapkan sarapan pagi anda bersama susu Dutch Lady PureFarm yang bermula pada 8hb Oktober sehingga 11hb November 2018!
.
.
.

UNTUK KETERANGAN LANJUT :




The writer,
Tunsha Ayunie

No comments:

Post a Comment