AYAM PANGGANG LEMON MAMA HOMEMADE

AYAM PANGGANG LEMON MAMA HOMEMADE - Mama memang suka makan ayam panggang. Sebab aku pun dulu suka juga panggang ayam. Tapi sekarang badan dah tak larat, so kalau Mama nak makan, dia prefer buat sendiri je.

AYAM PANGGANG LEMON MAMA HOMEMADE

Aku pun tak pasti lah Mama perap ayam ini dengan apa. Tapi memang tender and juicy lah kan..? Yang aku nampak, ada kentang, ada tomato dan lemon. Haaaa lepas tu gravy dia, kita guna air jus yang turun dari ayam masa bakar tu, alter sikit.

Aku tambah gravy dia dengan serbuk lada hitam dan tepung jagung sebagai pemekat. Oh lupa ! Ada letak sedikit brown sauce. Sedap juga walaupun main letak je. Lolssss

Hujan-hujan layan ayam bakar memang best juga, tapi kalau dapat biskut kering dengan kopi o panas lagi menangis.

The writer,
Tunsha Ayunie

4 comments:

  1. salam auni akak singgah sini,, wah sedap tu lama plak dah x bakar ayam panggang camni. kalo ayam camni dah ratah saja dah hii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wani Sukarno, sama lah..kalau dirumah dengan ayam panggang begini, ratah saja da cukup sedap 👍

      Delete
  2. Adui..nampak gambar pon ta memang sedap..pandai mama auni masak

    ReplyDelete