JOM SHOPPING DENGAN KEAHLIAN PRIME DAN NIKMATI JUALAN AKHIR TAHUN 12.12 DI EZBUY MALAYSIA !

JOM SHOPPING DENGAN KEAHLIAN PRIME DAN NIKMATI JUALAN AKHIR TAHUN 12.12 DI EZBUY MALAYSIA !  - Siapa yang suka sangat shopping online atau membeli-belah di atas talian? Ohoiiii kalau duit berkepuk dalam bank tu, sedap sungguh bershopping kan? Haaa korang selalu shopping kat mana? Biasa ke tidak shopping dekat ezbuy? Atau baru pertama kali tahu tentang ezbuy?


Kenali Tentang EZbuy Malaysia

EZbuy ini antara laman web membeli-belah di atas talian yang memberi harga kos penghantaran yang terendah berbanding platform membeli-belah di atas talian yang lain. ezbuy juga menyediakan perkhidmatan yang memudahkan pelanggan seperti Perkhidmatan Ahli Prime (PRIME MEMBERSHIP), Buy For Me, dan banyak lagi. 

Buat masa ini, ezbuy hanya mengkhususkan penjualan barangan dari Malaysia, China, Taiwan, dan USA.

Sama seperti laman web membeli-belah di atas talian yang lain, antara barangan yang dijual di ezbuy adalah pakaian, beg tangan, barangan rumah, barangan dapur, pelbagai barangan kecantikan dan sebagainya.




Kelebihan Penghantaran Menggunakan Keahlian PRIME

PRIME adalah program keahlian untuk memudahkan para pengguna berbelanja tanpa perlu risau dan bimbang tentang kos penghantaran. Tak kiralah korang beli apapun, kos penghantaran hanya RM8.80 dengan menggunakan keahlian Prime / Prime Membership.



Pakej Prime mempunyai tiga jenis iaitu Prime Trial, Prime Lite dan Prime Annual.


PRIME TRIAL 
Dah tentu kita nak tahu sesuatu benda tu best ke tidak, kita nak cuba dulu kan? Jadi korang boleh daftar Prime Trial untuk 5 hari terlebih dahulu. Cuma, Prime Trial tidak menyediakan wishlist seperti Prime Lite dan Prime Annual serta faedahnya sangatlah terhad.

PRIME LITE
Korang boleh daftar untuk menjadi ahli selama 6 bulan dengan Prime Lite. Dan korang boleh membuat wishlist sebanyak 24 wishlist.

PRIME ANNUAL
Ini yang paling gempak ! Korang boleh langgan dan menjadi ahli Prime Annual selama setahun dan  korang boleh membuat wishlist sebanyak 42 wishlist !


PRIME Wishlist / Pilihan

PRIME Wishlist merupakan kelebihan pada pelanggan Prime dimana ahli Prime boleh menukar barangan yang tiada dalam senarai Prime ke dalam Prime Wishlist. Maksudnya, korang boleh membeli belah di 150 laman web USA &  China yang lain dan masukkan ke dalam Prime Wishlist. Banyak juga faedah yang berbaloi dengan Prime Membership kan?


Perbandingan Antara Pakej PRIME dan Pembelian Biasa

Beza Prime Membership dan pembelian biasa adalah berdasarkan kos penghantaran. Untuk pembelian biasa (tanpa Prime Membership), kos penghantaran adalah seperti biasa dan berganda mengikut kuantiti dan berat. Manakala Prime Membership pula, cas kos penghantaran antarabangsa dikenakan adalah RM8.80, tidak kiralah berapa besar, berat dan kuantiti barang yang korang beli. Beli secara pukal pun hanya RM8.80 yang dikenakan. Wowwowww !




Tempoh Penghantaran dengan Pakej PRIME

Anggaran ketibaan barang untuk pengguna yang menggunakan pakej PRIME ini ialah antara 3 hingga 5 hari, dan 16 hingga 22 hari untuk barangan yang besar, barang yang sensitif atau yang dibeli secara pukal.



Penjimatan Hebat Dengan PRIME

Walaupun korang nampak yuran PRIME macam mahal, tapi korang boleh berjimat dari segi bayaran agen. Penjual di PRIME juga selamat dan boleh dipercayai. Korang tak perlu ragu-ragu. Tengok gambar di bawah, betapa banyak yang korang boleh jimat dengan PRIME.


Banyak sangat kelebihan bila korang daftar sebagai PRIME Membership. Untuk mendaftar, aku sertakan cara-cara yang mudah sangat di bawah ini.

Cara Mendaftar Pakej PRIME di EZbuy 

1) Pergi ke laman https://ezbuy.my dan klik pada 'PRIME'.
2) Pilih pakej sama-ada perkhidmatan Prime Trial, Prime Lite atau Prime Annual.
3) Pilih barangan yang ingin dibeli di Prime Collections.
4) Terdapat 2 pilihan sama ada EZbuy dan Prime. Klik pada Prime.
5) Add to cart dan boleh buat bayaran.


Khidmat Pelanggan Hanya Untuk Ahli PRIME

Andai kata korang ada apa-apa soalan, Pegawai Perkhidmatan Pelanggan akan sedia melayan segala pertanyaan korang dan sedia membantu. Tapi ingat, ini hanya untuk ahli yang mendaftar di PRIME.


Faedah Bagi Pengguna Yang Baru Mendaftar Di EZbuy

EZbuy ni memang baik sangat dengan pelanggan. Untuk pengguna yang baru mendaftar di ezbuy, korang layak mendapat baucer tunai bernilai RM15 secara percuma dengan penambahan diskaun kos penghantaran sebanyak 15%. ! Bukan itu saja, once korang dah berdaftar, korang akan dapat 100 point. 100 point mewakili RM1. Point ini boleh di lihat di profile korang.

Nikmati Jualan Akhir Tahun
12.12 di EZbuy Malaysia !

Siapa yang tak suka dengan SALE???? EZbuy Malaysia tidak terkecuali dari mengadakan jualan akhir tahun yang bermula 3 Disember 2018 - 12 Disember 2018. Paling menarik sebab banyak diskaun! Lebih lagi kalau korang guna PRIME Membership, memang tak perlu pening kepala nak fikir pasal shipping fee. Lagi syok shopping!


Christmas Gift !

Bestnya bila dapat baucer percuma. Bukan sekadar baucer, korang juga mungkin bertuah untuk mendapatkan promo code sempena Krismas yang akan datang nanti.


Zon Jimat (Saving Zone)

Memang korang dapat penjimatan kaw-kaw sempena Jualan Akhir Tahun 12.12 ni. Dah lah dapat free shipping bermula 6 Disember 2018, dapat pula setengah harga bermula 9 Disember 2018 !

https://ezbuy.my/promotion1/12-12-year-end.html

Jadi, kalau korang masih belum mendaftar sebagai pelanggan di ezbuy, boleh terus mendaftar di ezbuy.my tau! Jom rebut peluang shopping besar-besaran sempena Jualan Akhir Tahun 12.12 di EZbuy Malaysia !

The writer,
Tunsha Ayunie

5 comments:

  1. Bestnya dapat baucer percuma! Bukan senang nak dapat :D

    ReplyDelete
  2. 1212 plak.. Kontrol napsu pls.. Eh tapi mmg tgh nk cari kerusi merangkap boleh jadi tilam tu.. Kat ezbuy ni mmg tahu mur mur je.. Cuma part shipping la nangis sikit.. Eh tapi ada prime la plak.. Untung tu.. Baik, boleh dipertimbangkan...

    ReplyDelete
  3. Best shopping dengan ezbuy ni sebab ada prime ni..murah betul jadinya kan..

    ReplyDelete
  4. Alamak ada jugak ek 1212 kalau 1111 aritu tak join nak join jugakla yang ni. Daftar pulak prime memang sedap le shopping hihi

    ReplyDelete
  5. Jimat habis ni.. Menarik sangat ni.. Kot nak beli perabot kan.. Heheh

    ReplyDelete