SUSU TFF U-99 UNTUK PESAKIT DIALISIS

SUSU TFF U-99 UNTUK PESAKIT DIALISIS - Bila jadi pesakit kegagalan buah pinggang tahap kronik, pemakanan kami memang takkan sama dengan orang normal. Perlu mengamalkan diet sebagai seorang pesakit.

Pesakit dialisis pula, tidak boleh mengambil susu yang sebarangan. Perlulah ambil susu yang sesuai untuk pesakit dialisis. Untuk pengumuman, selepas dialisis, nutrisi badan akan hilang, jadi bagaimana untuk mengembalikan nutrisi dalam tubuh badan?

SUSU TFF U-99 UNTUK PESAKIT DIALISIS

TFF U-99 adalah susu nutrisi terapeutik yang direka khusus bagi membantu keperluan pemakanan untuk pesakit yang menjalani dialsis (Tahap Kronik). Produk ini adalah keluaran Jerman.

ANTARA FORMULA-FORMULA DALAM SUSU TFF U-99

1) WHEY PROTEIN PREMIUM - Mengekalkan berat badan dan memperbaiki tisu

2) L-CARNITINE - Menyediakan tenaga selular
3) L-ARGININE - Meningkatkan keanjalan dinding vascular
4) TAURINE - Mengawal gula dalam darah
5) 72% ASID LEMAK MONO TAK TEPU - Mengurangkan kolestrol yang tidak baik
6) SERAT LARUT AIR - Untuk memperbaiki masalah sembelit
7) PERATURAN PEMAKANAN - Rendah dalam natrium, fosforus dan kalium
8) LAKTOFERIN - Meningkatkan tahap zat besi dalam darah

Selain itu, susu TFF U-99 kaya dengan vitamin B12, vitamin B6, vitamin B2, vitamin B1, vitamin A acetate, vitamin K1, folic acid, dan vitamin D3.

Untuk info lanjut, boleh baca di True Functional Foods
 .
Harga sekotak : RM70 / 12 sachet
(Bergantung pada farmasi)
Boleh juga dibeli di Shopee.

20 comments:

  1. Memang merisaukan sebenarnya kalau ahli keluarga yang menghidap sakit buah pinggang dan kena dialisis. Iyalah, bila dah sampai tahap kronik tu memang macam-macam benda negatif kita boleh terfikir. Bagus ada produk ni sebab setidaknya boleh membantu memulihkan dengan formulasinya yang sesuai dengan penyakit. Bolehlah suggestkan produk ni nanti pada mereka yang memerlukan.

    ReplyDelete
  2. mahal juga kan susu ni.harap mereka yang menghadapi ujian penyakit macam ni tabah dan kuat nak lawan penyakit.

    ReplyDelete
  3. 1st time to know about this, glad to know this. Shall let my friends to know if they needed it. Shopee has many things, easy to shop online I like to shop there.

    ReplyDelete
  4. Bagus juga ada susu spesifik macam ni. Boleh rekomen dekat mereka yang memerlukan susu ni seperti pesakit buah pinggang kronik. Mereka tak boleh ambik sebarangan makanan dan minuman kan. Kena ada nasihat Dr. Bagus la mereka ada alternatif minum susu ni.

    ReplyDelete
  5. Info yang sangat bagus dan berguna. Baru tahu pasal ni. Serius selama ni hanya tahu pasal cuci tiap minggu tu sahaja. Pasal makan atau diet semua tak tahu. Alhamdulillah ilmu baru hari ini. Terima kasih kerana berkongsi

    ReplyDelete
  6. First time kak ana dengar tentang susu ni. Ingat org yg dialisis boleh minum apa2 susu pun. Sebab arwah nenek kak ana pun dialisi tp tak pernah nampak dia minum susu ni. Thanks for sharing auni.

    ReplyDelete
  7. Owhh ada jugak susu untuk pesakit dialilis ya. Bagus info ni..nanti kalau ada sesiapa yang kena sakit buah pinggang dan kena dialisis sis akan suggestkan minum susu ni

    ReplyDelete
  8. Terima kasih dengan perkongsian ini...memang risau jika ahli keluarga ada yg menghidap sakit buh pinggang kronik...bukan senang untuk jalani kehidupan seperti orang lain...banyak perkara perlu dititik beratkan...semoga perkongsian ini dapat membantu pesakit-pesakit buah pinggang yang lain dalam jalani rutin harian....semoga sis tabah dengan ujian ini...

    ReplyDelete
  9. Oh ada susu khas ye utk pesakit dialisis..bila dh tahap kronik tu mmg bahaya juga sbb organ dalaman dh tk brp berfungsi...oh hanya kt shopee je ye bole beli...tq for sharing

    ReplyDelete
  10. Nasib ada alternatif untuk dapat kan nutrisi. Bukan itu saja good for old people too. Kalau sakit ni memang banyak benda tak boleh makan. So susu macan ni memang elok dan sangat di perlukan.

    ReplyDelete
  11. Auni memang minum susu ni la ya sekarang? Boleh tahan mahal kan. Tapi untuk kesihatan berpanjangan memang terpaksa juga. Bila baca cerita tentang sakit buah pinggang ni memang merisaukan juga, sebab pernah juga sukahati ambil supplement macam2 dulu.

    ReplyDelete
  12. Alaa pendeknya.heheeh tapi bagus perkongsian ni sebab khai pun first time tau.nnti boleh la kongsi pada mereka yg ad sakit tu

    ReplyDelete
  13. Tak pernah dengar tentang susu ini tapi bila baca kebaikannya memang banyak dan berguna untuk mereka yang ada sakit kencing manis ia menginbangkan imunisasi badan semula ok lah...

    ReplyDelete
  14. risau juga bab kesihatan ni.. ia datang tanpa diduga. auni memang kuat. harap susu ni sedikit sebanyak membantu mereka yang mengalami masalah buah pinggang dan mendapat kesembuhan

    ReplyDelete
  15. akak pun dah kena jaga2 sebab dalam keluarga dah mula ada pesakit diabetes, harap2 taklah sampai kena dialisis..tapi kalau terkena jugak ( mintak simpang ) akak akan ingat info pasal produk nih.

    ReplyDelete
  16. didnt know got such product, but since it's oral intake, i think it is wise to make a thorough research on the product first to make sure it is really safe to eat. more to reading those patient who actually took it rather than just following the nutrition fact.

    Invest in PRS to get Tax Relief!

    ReplyDelete
  17. 1st time jumpa produk utk pesakit dialisis..setidak-tidak membantu mereka kurangkan kesakitan mereka

    ReplyDelete
  18. kalau ada penyakit ni pemakanan memang kena jaga, tak boleh sembarangan ambil. Baru tau pasal susu ni..boleh rekemen dekat ornag yang ada sakit buah pinggang..online pun ada ke..tapi takut juga kalau jual tiruan ke..

    ReplyDelete
  19. Baru tahu klo ada susu TFF yang dapt membantu melawan penyakit. Jika itu penting bagi kesehatan tubuh harga pun tak soal

    ReplyDelete
  20. Masalah pemakanan utk pesakit ni mmg kena Dianna, baru tahu ada susu khas utk merely,belanja pun byk diperlukan

    ReplyDelete