KEBAIKAN BIO ESSENCE BIO TREATMENT ESSENCE IN OIL

KEBAIKAN BIO ESSENCE BIO TREATMENT ESSENCE IN OIL - Biasanya kita bila luka-luka, meninggalkan kesan parut kan? Macam aku, aku asyik menjalani pembedahan je, bukan itu saja, aku juga kena dialisis. Aku dialisis menggunakan jarum agak besar. Kadang-kadang memang tinggal kesan parut yang agak melampau juga.

Paling stress adalah wanita atau lelaki yang mempunyai jerawat yang meninggalkan kesan parut yang degil nak hilang. Nak hilangkan kesan parut pun ambil masa juga. Puas lah guna segala petua dan krim, ada yang masih degil.


Walaupun aku pengguna pencuci muka Bio Essence, tapi aku tak tahu tentang kewujudan produk Bio Treatment Essence In Oil ini. Asalnya aku memang mencari produk untuk hilangkan parut lepas operation thyroid beberapa bulan lalu. Doktor ada suggest beberapa produk tapi bagi aku harganya agak mahal dan kecil je.

So, bila pergi Guardian, aku cari je la. Lepas tu salegirls suruh aku cuba produk ni. Aku ni kalau dah biasa dengan sesuatu produk, aku takut nak cuba yang baru. Puas salegirls pujuk aku, at last aku mengalah. Jom aku share kebaikan Bio Treatment Essence In Oil.


KEBAIKAN BIO ESSENCE BIO TREATMENT ESSENCE IN OIL

■ Memperbaiki dan menyembuhkan luka dan parut

■ Mengurangkan pembentukan luka

■ Melembutkan kulit yang kering dan sensitif

■ Meningkatkan keanjalan kulit

BAHAN BIO TREATMENT ESSENCE IN OIL
(Hypoallergenic. Dermatologically tested)

■ Minyak Chamomile
■ Minyak Lavender
■ Estrak Teh Hijau
■ Minyak Zaitun
■ Minyak Kacang Organik (Inca Inci)
■ Minyak Rosemary
■ Minyak Soya
■ Minyak Badam
■ Minyak Bunga Matahari
■ Minyak Macademia
■ Minyak Calendula (Sejenis bunga Marigold)


Produk ini walaupun namanya minyak, tapi ianya tidak berminyak ye sayang-sayangku. So far aku pakai memang aku jadi makin suka pakai sebab cepat menyerap.

Untuk parut jerawat atau parut disebabkan luka kecil, aku memang suggest pakai Bio Treatment Essence Oil ini, tapi untuk parut selepas pembedahan, ianya tidak berkesan pada aku.

Apa yang aku baca, produk ini bergantung pada kulit. Ada yang pakai boleh berkesan seawal 2 minggu, ada yang berbulan baru nampak hasil. Yela, kulit kita lain-lain kan?

Masa aku beli haritu harganya dalam RM40. Sekarang tengah SALE mungkin murah sikit lah. Aku check online dalam RM35.91 macam tu.

Moga info yang aku kongsi ini bermanfaat untuk semua.

The writer,
Tunsha Ayunie

Post a Comment

20 Comments

  1. Wow Scar specialist tu macam menarik sangat nak mencuba. Ada parut2 jerawat ni lah nak mencari solusi ni. Parut pembedahan C Section ni buat kenang kenangan la baby pernah keluar kot situ.

    ReplyDelete
  2. wah produk parut! khai memang looking forward produk macam ni sebab nak tahu ingredients dia, ni siap ada bio essence confim bagus. nak try lah nnti. tq sbb share

    ReplyDelete
  3. menarik ni. boleh try untuk hilangkan parut-parut degil di muka. Mak memang pakai oil macam ni, especially nak hilangkan bekas csect kat perut. makan bulan jugalah nak bnampak perubahan walaupun tak rata sepenuhnya. tapi kalau pakai kat muka, memang cepat hilang parutacne.

    ReplyDelete
  4. Bio Treatment Essence In Oil macam best saja. I have not tried this before. but the price is so affordable so I might give it a try in future

    ReplyDelete
  5. Kalau Bioessence akak suka serum dia..yg cleanser macam akak berapa satiesfied, maybe sebab banyak sangat kat product dia bawah satu bumbung..maybe akak beli yg x sama dengan keperluan kulit...but serum dia bagus..sesuai ngan kulit akak..

    ReplyDelete
  6. Rumah saya ada beli satu untuk si isteri dan anak. Memang berkesan untuk mengurangkan kesan-kesan parut yang tidak diinginkan. :)

    ReplyDelete
  7. adududududud.. makin berseri seri lah adik hensem kakak nih.. hee~ yang penting makin hensem.. kan ? semoga baik baik jek ya.. teruskan menulis review-review produk camni untuk menyampaikan manafaat kepada pembaca ya..

    ReplyDelete
  8. Wow bagus untuk luka dan parut ok lah tu kita nak guna juga sebab kat tangan ni ada kesan parut yang tak boleh nak hilang susah sangat kesan operate boleh hilang tak kalau bagus kita beli juga ni..

    ReplyDelete
  9. Thanks for sharing. Actually i am looking for something to remove my acne scars. Tried so many products but the scars stil there.

    ReplyDelete
  10. Bio Essence mmg dah diyakini kualiti dan keberkesanan productnya...
    Dan hari ni saya tahu ada product Bio Essence Treatment Oil, jadi lepas ni boleh cari product ni la kalau nak hilangkan kesan kesan luka/parut

    ReplyDelete
  11. Biasa juga dgr bio essence tp yg treatment oil br dgr..bole merawat luka and parut ye..bgs juga ni..tq for sharing tentang bio essence treatment oil ni

    ReplyDelete
  12. Kalau parut operation akak pakai krim lain. Nanti nak try bio essence ni hilangkan parut jerawat lah .Germa je tengok parut jerawat yanga da kat muka ni .Walaupun tak picit jerawat tetap jugak ada parut .Tengah sale ni boleh terjah sementara ada kan

    ReplyDelete
  13. Macam best je Treatment Oil ni. Nak cuba jugaklah. Ada parut kat tangan kiri sebab jangkitan sporo. Sobs.. Yeahhh misi mendapatkan kulit sihat dan licin dengan cuba produk ni

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
  14. Wah menarik ni.. Banyak sekrg produk hilnaghkan prut. Auni pakai macam mana. .Ok tak. .Kita pun ada parut ni. .Biasalah nakal sangat dulu. .Hahahhaa. .

    ReplyDelete
  15. wow BE memang pemes kan...bio oil dari BE mesti salah satu dari BE yang terbaik....dari dulu teringin nak try cuma lom sempat ...kang dah habis produk yg ada ni saya nak cuba BE punya skincare....thanks info tau...

    ReplyDelete
  16. thanks for sharing! yes i heard before too. bio oil always suitable for those removal of scar or wrinkles! i think i would love it too!

    How to deal with markets ups and downs?

    ReplyDelete
  17. The Face Shop masih tetap di hati saya.

    ReplyDelete
  18. Kak pun suka product ni firstly utk sembuhkan luka2 dan parut mmg bagus

    ReplyDelete
  19. Selalu guna ni dulu, tpi i find that the results lmbt sikit untuk nmpk. mungkin sbb dia minyak dan lambat sikit untuk nk nmpk kebaikan. tpi dah guna dalam 1-2 bulan baru ada nmpk perubahan.

    ReplyDelete
  20. wow this is great i shall try out my wound...

    ReplyDelete