DR.GLAMOGENIC DYNAMIC BRIGHTENING MASK : SKINCARE FROM AUSTRALIA





DR.GLAMOGENIC DYNAMIC BRIGHTENING MASK : SKINCARE FROM AUSTRALIA - Siapa yang suka cantik? Of course lah kaum hawa kan? Walaupun aku antara manusia yang tak berapa nak fokus sangat tentang kecantikan, tapi bila umur dah meningkat ni, segala macam masalah kulit timbul tak terduga.

Antara masalah kulit aku adalah, kulit aku kusam dan banyak dark spot sampai aku tension. Dulu okay je kulit macam baby.

Dan aku happy sangat lepas cuba produk face mask dari Dr.Glamogenic. Produk Dr.Glamogenic bukan biasa-biasa kerana ianya dicipta oleh doktor panel yang ada pengalaman lebih 30 tahun dalam bidang kecantikan dan penjagaan kulit dan Dr.Glamogenic merupakan produk penjagaan kulit dari Australia !

Produk Dr.Glamogenic terdiri dari 8 jenis produk penjagaan kulit. 6 untuk kulit muka dan 2 untuk badan.



PENJAGAAN KULIT MUKA DR.GLAMOGENIC


1. HYALORONIC BOOSTER SERUM
Melembabkan dan memperbaiki tekstur kulit untuk kulit yang sensitif.

 2. ANTIOXIDANT VITAMIN C + SERUM
Kepekatan serum yang mengandungi vitamin C deraktif stabil bertindak untuk menstabilkan serta memulihkan kulit yang letih dan mencerahkan kulit yang kusam.

 3. PERFECTION WHITENING SPOT SERUM
Serum pemutih yang berprestasi untuk mengawal pigmentasi seperti jerawat dan bulatan gelap bawah mata

 4. BRASSICA PEELING GEL
Gel pengelupasan yang lembut serta lembab. Mengandungi ekstrak brokoli yang kaya dengan vitamin, mineral dan selulosa berorientasi alam.

 5. DYNAMIC BRIGHTENING MASK
Mask krim pemutih dan mempunyai nutrien khas untuk kulit muka yang sihat. 

 6. VITALIZE SOOTHING MASK
100% mask selulosa semulajadi yang menyuburkan serta menenangkan kulit dengan intipati yang kaya dengan Guaiazulene, Ekstrak Aloevera dan Hyaluronic Acid.


PENJAGAAN BADAN DR.GLAMOGENIC


 7. ENLIVEN BRIGHTENING CREAM
Krim pemutih yang menumpukan pencerahan pada bawah lengan, siku, lutut dan lain-lain.

 8. ENLIVEN BRIGHTENING CREAM
Meningkatkan keanjalan kulit dan memberi kelembutan serta kulit yang licin pada badan.



DYNAMIC BRIGHTENING MASK


Banyak sangat produk dari Dr.Glamogenic kan? Antara yang sempat aku grab adalah Dynamic Brightening Mask sebab aku suka pakai paper mask. Tapi, sebab utama adalah kerana kulit muka aku tersangat kusam dan kering.





MANFAAT DYNAMIC BRIGHTENING MASK DR.GLAMOGENIC


100% SELAMAT
Diperbuat daripada bahan semulajadi dan pati minyak, mask pencerah ini mempu untuk menyembuhkan kulit dari dalam sambil memulihkan tona kulit secara semulajadi. Ia tidak akan menyebabkan sebarang kesan sampingan yang tidak menyenangkan dan selamat untuk semua jenis kulit.


 TIADA LAGI BINTIK HITAM
Bintik dan tompok hitam umumnya terjadi kerana kulit muka terdedah dengan matahari dan ianya merosakkan kulit. Bukan itu saja, ianya meninggalkan parut dan cela di kulit muka.

Mask ini dirumus secara khusus untuk memastikan bintik hitam dan cela ini akan pudar secara beransur-ansur, tetapi tidak mencederakan kulit.

Bahan-bahan didalam mask ini menghalang tyrosinase, sejenis enzim yang menanam pigmen dan menyebarkan melanin ke kulit. Ia juga akan membetulkan tona dan tekstur kulit, serta menghilanhkan pigmentasi.


 TIADA LAGI KULIT MATI
Kulit menjadi kusam adalah kerana penumpuan sel-sel kulit mati di wajah kita, yang menyumbatkan liang-liang dan menghalangnya daripada bernafas. Mask pencerah ini mengandungi bahan-bahan pengelupasan untuk membantu menghilangkan dan menghasilkan kulit yang lembut.


 MENGHIDRATKAN KULIT KERING
Topeng pencerah ini mengandungi bahan-bahan penghidratan yang memancarkan kulit serta menaikkan seri wajah. Kandungan kelembapan adalah seimbang dan membuatkan kulit anda kelihatan lebih muda.







♥ CARA MENGGUNAKAN DYNAMIC BRIGHTENING MASK

Cuci muka korang menggunakan pencuci muka dan pastikan muka korang bebas dari sebarang kekotoran. Jika sebaliknya, mask pencerah tidak akan berfungsi.

Pakai toner dan biarkan meresap sebentar. Kemudian, pakai Dynamic Brightening Mask dan biarkan ianya kering selama 20 minit.

Tanggalkan mask dan ratakan pati-pati dari mask tadi. Urut secara perlahan dan meresap.


♥ TEKSTUR DYNAMIC BRIGHTENING MASK

Sukanya aku pakai Dynamic Brightening Mask sebab ianya sangat creamy.


♥ HASIL SELEPAS MEMAKAI DYNAMIC BRIGHTENING MASK

Selepas pemakaian pertama, aku sangat berpuas hati sebab kulit menjadi sedikit tegang dan lembut. Tak sabar aku nak tunggu hasil yang lebih best lepas ni. 




Aku amat menyarankan pada kaum wanita yang mempunyai masalah kulit wajah dan badan, untuk mencuba produk Dr.Glamogenic kerana ianya selamat, berkesan dan sudah tentu dari bahan semulajadi.


Dimanakah nak dapatkan produk Dr.Glamogenic ?

1) Tempah secara online dengan dealer Dr.Glamogenic

2) Beli dari dealer yang sah di :

Glamogenic Kiosk (Vintage Collection International Sdn Bhd)
(satu level dengan Village Grocer, bertentangan Tealive)

PC-001, Ground Floor,
Sunway Giza Mall, PJ.
Business Hours : 10am – 10pm
Customer service line: 012-691 6128

*20 pelanggan bertuah akan mendapat promosi istimewa dan juga hadiah.

3) Hubungi pengedar utama :

Qurlivka Southeast Asia (Malaysia) Sdn Bhd
Level 16, The Pavilion Tower,
Jalan Raja Chulan,
52200 Kuala Lumpur.
Contact: +603-6151 9198
Website : www.glamogenic.com



Post a Comment

15 Comments

  1. This brand is something new for me. I love that this gives a brightening effect and totally look out for product like this. Best! dapat try mask ni. Macam best je.

    ReplyDelete
  2. Wahh ini produk baru dr australia ke.. Nampak menariklah produk ni sbb more to brightening kan.. Tgk ada juga perubahan lps pakai mask tu.. Nmpk lebih segar dan berseri gitu..

    ReplyDelete
  3. kita guna jugak mask ni 😍 best sangat! rasa mnyesal takbeli awal awal haritu. pakai sekali dah nampak perubahan pada kulit sha, dah tak kusam & makin cerah sikit

    ReplyDelete
  4. Ramai juga yang rekemen produk skincare dari Dr glamogenic. Baca tentang produk ni, banyak juga pilihan yer. Yang penting selamat nak guna. Boleh la try lepas ni.

    ReplyDelete
  5. Oh I see.. bagus perkongsian ni. Maybe boleh try kat kawan yang kulit dia sensitive. Boleh try Dr Glamogenic ni. Mana tau dapat membantu.

    ReplyDelete
  6. Bestkan pakai mask macam ni... muka jadi lembab dan sejuk sahaja.. brand yang ni firstime tahu mengenainya.. Nanti bolehlah try brand yang ini.

    ReplyDelete
  7. bestnya dapat rest muka pakai mask..dah la lama tak manja kan wajah dengan mask. rasa kulit kering asyik expose dengan matahari. mask ni macam sesuai dengan kulit BBL yang cepat kering ni. nak cuba lah nanti

    ReplyDelete
  8. Wow...must be feeling really awesome to be able to pamper yourself right? This product is really good for everyone who is constantly being exposed to dirts and sunlight.

    ReplyDelete
  9. Wah bagusnya..kak min suka sgt kalo pakai mask2 ni.. memang kulit kte perlukan pun!

    ReplyDelete
  10. wah produk baru ye..baru tau ni..cantik auni ni tau..pakai ni mesti lagi cantik..auchh..dapat rehat muka dengan mask memang best

    ReplyDelete
  11. Baru taw kewujudan produk ni.. Ada nampak perubahan tu..nak kena usha jugak produk bagus ni.. Suka mask muka hahaha

    ReplyDelete
  12. Wah, menariknya. Zumal nak try juga boleh ?

    ReplyDelete
  13. Bagi mereka yang mempunyai masalah kulit muka atau badan boleh Cuba. Mana tahu yang ini berhasil

    ReplyDelete
  14. produk yg menarik de bajet boleh juga cuba. dalam banyak2 proses pakai mask sangat beri rasa relaks dan muka pun relaks sama

    ReplyDelete
  15. Simple je cover face mask nii. Sukaa
    :D

    ReplyDelete