SINOPSIS UTUSAN CINTA BUAT ADAM (TV3)

SINOPSIS UTUSAN CINTA BUAT ADAM (TV3) - Bahang Riana dan Arjuna dah mula habis. Jom kita saksikan drama pengganti yang berjudul Utusan Cinta Buat Adam lakonan Puteri Aishah dan Kamal Adli di slot Akasia TV3, jam 7:00 petang.

SINOPSIS UTUSAN CINTA BUAT ADAM (TV3)

JUDUL : UTUSAN CINTA BUAT ADAM
HARI/MASA : Isnin-Jumaat, 7:00 malam
SLOT : Akasia TV3
PENGARAH : Along Kamaludin
PENERBIT : A-Ten Alliances Sdn Bhd
PELAKON : Kamal Adli, Puteri Aishah, Sharifah Sakinah, Kartina Aziz, Nazeera Sardi, Nazrief Nazri, Ikhlas Jalil, Sharifah Shahora, Noniswara, Kuza, Aleeza Kasim

SINOPSIS UTUSAN CINTA BUAT ADAM

Mengisahkan Aireen Husna, merupakan seorang doktor yang masih lagi mencari lelaki pilihan idamannya iaitu seorang yang kuat dan berpegang teguh pada agama. Aireen seringkali dipertemukan dengan Adam Firdaus di masjid. Perkara itu telah menambat hati Aireen walaupuan dia tidak kenal siapa gerangan orangnya.

Adam Firdaus, seorang pensyarah berumur 35 tahun, juga masih belum menemui wanita yang berkenan dalam hatinya walaupun sudah ramai calon menantu pilihan dari keluarganya.

Sebaik mengetahui Adam adalah anak kenalan ibu saudaranya, Aireen terusmenyuruh ibu saudaranya mengirimkan utusan melamar Adam untuk dijadikan teman sehidup semati. 

Perkahwinan Adam dan Aireen tidak direstui nenek Adam, Tok Wan yang mahu cucu kesayangannya itu berkahwin dengan Liyana.


Post a Comment

1 Comments