SINOPSIS KAYUHAN KASIH AYAH (TV3)

SINOPSIS KAYUHAN KASIH AYAH (TV3) - Sempena anugerah Skrin 2019 yang akan berlangsung tak lama lagi, TV3 mula menayangkan telefilem dan drama-drama hebat yang mungkin mampu memenangi anugerah nanti. Antara telefilem yang tercalon adalam Kayuhan Kasih Ayah.

SINOPSIS KAYUHAN KASIH AYAH (TV3) - Jangan lupa saksikan Cerekarama malam ini yang ditayangkan di TV3 dengan judul Kayuhan Kasih Ayah lakonan watak utama iaitu Aman Graseka. Agak-agak best tak drama ni? Auni suka sangat kalau Aman Graseka berlakon. Dari kecik minat dengan lakonan dia.JUDUL : KAYUHAN KASIH AYAH
TARIKH / MASA : Sabtu, 9:30 malam
SLOT : Cerekarama TV3
SKRIP : Jo Sidek
PENGARAH : Idora Abdul Rahman
TERBITAN : Aniq Communication Sdn Bhd
PELAKON : Aman Graseka, Azri Iskandar, Balqis Samundur Khan, Rafael El Arash, Firdaus Ghufran, Ieka Zulkifli, Liza Othman, Azza Elite, Roslan Salleh, Putri Luvna Wilma, Mohd Natshah Ismail


SINOPSIS KAYUHAN KASIH AYAH 

Kisah seorang lelaki autism berumur lebih kurang 50-an bernama Yatim yang hidup sebatang kara dan menyara kehidupannya dengan menjual cendol. Dia menjalankan perniagaannya menggunakan basikal tiga roda.

Pada suatu hari, Yatim melihat satu perpisahan yang menyentuh hati antara ibu dan anaknya. Anak itu bernama Rizqi. Dia terpaksa tinggal di rumah anak-anak yatim kerana ibunya tidak dapat menampung kehidupan mereka berdua.Yatim yang tersentuh hati, mula mendermakan duit simpanannya hasil dia menjual cendol. Walaupun tidak banyak, setiap minggu Yatim akan ke rumah anak-anak yatim itu untuk memberi derma. Paling membahagiakan Yatim apabila anak-anak disitu memanggilnya Ayah.

Di sekolah pula, Rizqi bersahabat dengan Danial yang merupakan anak kepada Iskandar. Danial sering berkongsi makanannya dengan Rizqi. Iskandar dan isterinya melarang perbuatan baik Danial kerana dia menganggap rezekinya hanya untuk mereka sekeluarga dan bukan untuk orang lain.Namun pada suatu hari, Iskandar bertanyakan Yatim tentang pergorbanannya terhadap anak-anak yatim itu. Bagi Yatim, setiap perkongsian dan pertemuannya dengan anak-anak yatim itu bagaikan puncak kegembiraan dan kebahagiaan hidup mereka.

.
.
.

Post a Comment

0 Comments