SINOPSIS FILEM ESCAPE | 26th MARCH 2020

SINOPSIS FILEM ESCAPE | MARCH 2020 - Assalamualaikum wbt. Tak sabar aku nak menonton filem arahan pengarah muda, Ikhwansha Hazer. Aku berdoa sangat yang filem ini akan menjadi salah satu filem box-office. Filem aksi dan jenayah ini mungkin menarik minat korang. Karya fresh dari pengarah yang fresh juga.


JUDUL : ESCAPE (2020)
GENRE : Thriller, Action
TARIKH TAYANGAN : 26th March 2020
SKRIP ASAL : Ikhwansha Hazer
PENGARAH : Ikhwansha Hazer
TERBITAN : Dreamland Production
PELAKON : Kamal Adli, Elizabeth Tan, Amar Ashraf, Zamarul Hisham, Dato' Jalaluddin Hassan, Riz Amin, Jue Aziz, Pablo Amirul & Fiza Fukazawa




SINOPSIS ESCAPE (2020)

Adam telah dikurung di dalam sebuah milik misteri kerana dituduh sebagai seorang terrorist. Satu-satunya cara untuk Adam melepaskan dirinya adalah dengan memberi kerjasama pada pihak berkuasa. Apa yang Adam perlu buat adalah memberitahu pihak berkuasa tentang lokasi cip peranti senjata yang telah diseludupnya beberapa hari yang lalu.


Keadaan menjadi bertambah rumit apabila Adam mula menyedari bahawa pihak berkuasa yang mengurungnya itu sebenarnya adalah kumpulan pengganas yang mahukan lokasi senjata tersebut bagi melancarkan agenda jahat mereka.

Keadaan menjadi bertambah rumit apabila Adam mula menyedari bahawa pihak berkuasa yang mengurungnya itu sebenarnya adalah kumpulan pengganas yang mahukan lokasi senjata tersebut bagi melancarkan agenda jahat mereka.

Pengarah Escape, Irwansha Hazer (baju merah).


- TRAILER  ESCAPE -


Bila baca sinopsis, korang mungkin dah agak filem ini akan ada plot twist. Aku memang suka cerita yang ada plot twist ni. Buat aku fikir here and there. Jangan lupa menonton filem Escape ini di pawagam pada 26 Mac 2020.

The writer,
Auni Muthal'lib

Post a Comment

1 Comments