SINOPSIS REMUK (TV3)JUDUL : REMUK
HARI/MASA : Sabtu jam 9:00 malam
SKRIP : K.Adlie 
PENGARAH : Pali Yahya & Eez Jalaluddin
PRODUKSI : P&D Pictures Sdn Bhd
PELAKON : Saharul Ridzwan, Shukri Yahaya, Nabila Huda, Wan Sharmila, Qistina Raisah, Aini Batrisya, Keisha Laila, Fauziah Nawi, Sabri Yunus, Qistina Raisah, Riz Amin, Esma Dainal, Meor Mohd, Anne Abdullah

SINOPSIS REMUK

Kisah tentang dua orang insan iaitu Zakuan seorang Warden Penjara yang memikirkan tentang gilirannya untuk menyambut raya dengan keluarga. Ditambah lagi isteri dan anak-anaknya mengharapkan tahun ini mereka dapat pulang ke kampung beraya dengan sanak saudara. 

Satu lagi kisah adalah mengenai Zamri, yang dipenjarakan atas kesalahan membunuh tanpa niat ketika ingin menyelamatkan isterinya daripada diserang perompak. Zamri dipenjara di tempat Zakuan bekerja.Bermula konflik antara mereka berdua apabila giliran Zakuan untuk mendapat cuti raya tahun ini terpaksa dibatalkan kerana dia perlu bertugas kerana kakitangan yang bertugas berkurangan dan ada yang perlu membuat operasi di blok penjara lain.

Remuk hati isteri Zakuan kerana Zakuan lebih mementingkan tugas daripada isterinya. Berlaku pertelingkahan antara mereka. Manakala Zamri pula, tertekan di penjara kerana memikirkan keselamatan isteri dan anak-anak di rumah untuk menguruskan persiapan raya buat kali pertama tanpa dia.

Dia mengalami kemurungan yang teruk sehingga terpaksa di tahan di hospital dengan kawalan Zakuan.


Post a Comment

0 Comments