HIDUP BERUBAH JADI POSITIF LEPAS JOIN MARY KAY?

HIDUP BERUBAH JADI POSITIF LEPAS JOIN MARY KAY? - Assalamualaikum wbt. I dah lama sangat tak blogging about my life. Asyik update about Gegar Vaganza je kan? So, I rasa by now, I akan bahagi masa untuk blogging instead of focus my business.

So, I saja nak bercerita. I join Mary Kay masa awal June 2020. Niat I, nak konvo. Itu je mula-mula. Langsung tak fikir nak income ke apa. Sebab awal dulu, walaupun my recruiter dah cerita, tapi I macam tak faham sangat sistem dalam Mary Kay ni.

Tapi I memang masuk sebab nak konvo. After dah join, baru tahu nilai murni dalam Mary Kay. To be honest ya, masa I mula-mula join Mary Kay, I dapat negativity from my circle. Most of them cakap Mary Kay MLM. I malas layan, terus follow positivity dari all my leaders.


I memang seorang YANG SANGAT NEGATIF tau dulu, and I tahu ramai sangat yang annoyed dengan I sebab I suka bergaduh dekat media sosial. Biasalaaa sebab I seorang yang lonely. So dengan cara tu je la buat I relief instead of layan sakit. Haha ! Nampak tak? Masa tu tak fikir future langsung. I hanya tahu WISH IT WITHOUT WORK INTO IT. Berharap untuk KAYA tapi taknak usaha ke arah itu.

SUMPAH MENYESAL DAN I RASA RUGI !

And I bersyukur sangat my recruiter kenalkan I dengan platform Mary Kay ni. I belajar banyak sangat nilai-nilai murni and apa yang buat I sebak adalah sisterhood dalam Mary Kay sangat KUAT ! I tak pernah jumpa lagi bisnes platform yang macam ni. Even you strangers, you bukan satu level dengan diorang but they treat you as human, as family and sama-rata. 

I juga rasa bangga sebab company Mary Kay adalah stable company dah 57 tahun ! Lama kan? Tak kisahlah apa orang cakap tentang company ini, I just nak bagitahu, I'm happy. Sebab dalam Mary Kay ni sentiasa ajar I fikir yang baik, buat yang baik.

Tak perlu downgrade mana-mana pihak. It's a FAIR. Semua bermula dari bawah iaitu Beauty Consultant sebelum move up careers to Sales Director. Apa you kena buat, hanya USAHA LEBIH. 

Company ini juga berdaftar dengan Direct Selling Association of Malaysia (DSAM) , so lagilah I confident nak berniaga dalam business platform ni.

I saja nak share, sejak I join Mary Kay, I macam tak ada masa nak fikir negatif. I fikir nak achieve all my dream before my last breath. That's all. All negativity tolak tepi je.

Sesiapa yang curious and nak tahu, apa itu Mary Kay business, feel free to Whatsapp me --- wasap.my/60173468490 . Have a nice day ....!


Post a Comment

0 Comments